Annonce:

Her er bilforhandlernes største svindelnumre

Både blandt bilforhandlere og private, der vil af med brugte biler, er der brådne kar. Deres svindel er desværre ganske udbredt, påpeger medie.

Det er ikke nødvendigvis altid sådan. Men også blandt bilforhandlere og private, der gerne vil af med en brugt bil – findes der brådne kar. Nogle mere alvorlige end andre.

Og ifølge Auto Bild er den svindel, bilforhandlerne begår, desværre udbredt. Bilforhandlerne – eller private i ond tro – benytter sig dog ikke kun af ét trick for at snyde. For der er flere af dem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk er svindelnumrene, bilsælgere kan benytte sig af, nærmest utallige. Det er ikke så underligt, at især brugtvognsforhandlere gang på gang ligger i bunden af troværdighedsundersøgelser.

Her på Boosted har vi tidligere beskrevet, hvordan op mod 50.000 biler alene i Danmark kan være klonet. Noget af det som svindlere i høj grad benytter sig af. Men mere om det lige om lidt.

LÆS OGSÅ: Fodgængerfelt kostede kvart million – nu kaldes det livsfarligt

Kilometer-spoling: Det er ikke ulovligt, men…
At spole en kilometertæller frem eller tilbage er ikke ulovligt. Men selvom der kan være helt legale grunde til det, er det ofte bilsælgere med lumske bagtanker, der benytter sig af det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ofte forsøger bilsælgerne at skrue speedometeret tilbage for at få flere penge for en bil, der er ‘nyere’, end den i virkeligheden er. Det er blandt andet gået ud over Enrico, der troede, han købte en Mercedes med 230.000 kilometer på tælleren. Læs mere om det her.

Et godt råd er altid at spørge sælgeren til kilometertallet, tjekke servicebogen og de offentligt tilgængelige synsrapporter.

Skjulte skader: Ny lak kan dække meget
Medmindre du er bilekspert kan det være uhyre svært at opdage skjulte skader. De er jo skjult af en grund. Som oftest for at få flere penge ud af dig.

Men skjulte skader kan være farlige. Blandt andet fordi de kan gå ud over bilens sikkerhed og køreegenskaber. Åbenlyst forskellige nuancer i bilens lak kan dog være en meget god indikator for, at noget gemmer sig i bilens historik. Spørg derfor altid sælgeren og tjek bilens papirer for den slags historik.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Klonede biler – der er tusindevis af dem i Danmark
Hvor mange klonede biler, der kører rundt i Danmark, er i sagens natur svært at sige noget præcist om. Men vi kan roligt antage, at det drejer sig om flere tusinde.

Kloning, der går ud på at hakke et nyt stelnummer i eksempelvis en stjålet bil, så den ændrer identitet, kan være uhyggeligt svært at opdage.

Desværre er der som privatmand ikke meget, der kan gøres for at undgå at støde på en klonet bil. Det er især når vi når op i de meget dyrere biler, at kloning bliver en udbredt fidus.

Men hvis der på bilens registreringsattest – eller i servicehæftet – står, at den er blå, og du kigger på en rød bil, bør alarmklokken ringe. Særligt hvis sælgeren ikke nævner det med ét ord.

Falske annoncer – betal aldrig forud for en brugt bil
Det kan lyde dumt med en falsk salgsannonce. Men ikke desto mindre er det en måde, svindlerne gang på gang lykkes med.

I annoncerne står der selvfølgelig ikke noget om forudbetaling. Men når du ringer på bilen, fordi den måske lyder som et virkelig godt tilbud, begynder sælgeren lige pludselig at tale om et depositum for at holde på bilen, til du kommer og ser på den.

Annonce:


Der er selvfølgelig ikke nogen bil. Billederne af den kan være stjålet fra den reelle og i den sammenhæng helt uskyldige ejer. Men ‘sælgeren’ siger, at der er ‘vildt mange interesserede’.

Det var en samling af de mest udbredte svindeltricks blandt bilsælgere. Vi ved, at vi ikke har alle faldgruber med. Har vi glemt nogen? Så del dem med os i kommentarfeltet til denne artikel på Facebook.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler