Reklame:

Her dropper Mazda at sælge elbiler – “Ingen vil savne dem”

Japanerne tilbød kun en ren elbil. Og den vil næppe blive savnet af de amerikanske bilister, eftersom rækkevidden er sølle 160 kilometer i MX-30.

Mazda har trukket sin eneste elbil ud af programmet. I hvert fald i USA hvor man i stedet vil fokusere på de elektrificerede biler med forbrændingsmotorer.

Altså hybriderne. De fås både med og uden stikkontakt i det store land. Det er dog næppe nogle amerikanerne, der vil savne Mazdas eneste bud på en elbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

MX-30, som den hedder, blev kun solgt i Californien. Og i sidste måned lykkedes det kun Mazda-forhandlerne i staten at overbevise 16 kunder – ja, 16 -, om at MX-30’eren er en god idé.

Hele sidste år var ikke stort bedre for den japanske elbil. Her solgte Mazda bare 324 eksemplarer af modellen i Californien. Det i en stat hvor bilisterne alene i 2022 købte 1,67 millioner nye biler.

LÆS OGSÅ: Fragtskib med 3.000 biler om bord brænder – “Der er elbiler med”

Hvilket faktisk er en temmelig heftig nedgang. Et fald på 10 procent. Tilbage hos Mazda-forhandlerne er det dog stadig muligt at købe en MX-30. Ifølge Carscoops er det mindst 15 styk ude hos forhandlerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Der skal altså sælges ud af en lagerbeholdning, inden det er helt slut. Omend den lagerbeholdning er temmelig beskeden.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?