Annonce:

Her dropper Mazda at sælge elbiler – “Ingen vil savne dem”

Japanerne tilbød kun en ren elbil. Og den vil næppe blive savnet af de amerikanske bilister, eftersom rækkevidden er sølle 160 kilometer i MX-30.

Besøg vores annoncør:

Mazda har trukket sin eneste elbil ud af programmet. I hvert fald i USA hvor man i stedet vil fokusere på de elektrificerede biler med forbrændingsmotorer.

Altså hybriderne. De fås både med og uden stikkontakt i det store land. Det er dog næppe nogle amerikanerne, der vil savne Mazdas eneste bud på en elbil.

MX-30, som den hedder, blev kun solgt i Californien. Og i sidste måned lykkedes det kun Mazda-forhandlerne i staten at overbevise 16 kunder – ja, 16 -, om at MX-30’eren er en god idé.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hele sidste år var ikke stort bedre for den japanske elbil. Her solgte Mazda bare 324 eksemplarer af modellen i Californien. Det i en stat hvor bilisterne alene i 2022 købte 1,67 millioner nye biler.

LÆS OGSÅ: Fragtskib med 3.000 biler om bord brænder – “Der er elbiler med”

Hvilket faktisk er en temmelig heftig nedgang. Et fald på 10 procent. Tilbage hos Mazda-forhandlerne er det dog stadig muligt at købe en MX-30. Ifølge Carscoops er det mindst 15 styk ude hos forhandlerne.

Der skal altså sælges ud af en lagerbeholdning, inden det er helt slut. Omend den lagerbeholdning er temmelig beskeden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler