Annonce:

Hel hovedstad bliver lavemissions-zone – bilister betaler milliard-regning

Fra næste år skal yderligere millioner af bilejerne til lommerne. I hvert fald hvis de vil køre deres bil rundt i London. 

Som om det ikke er dyrt nok at have en bil i forvejen, skal mange millioner bilejere i London nu til at betale ekstra for overhovedet at køre i deres biler. Et politisk flertal har nemlig fået udvidet hovedstadens lav-emissionszone til at gælde hele byen. Det skriver The Guardian.

Det betyder at visse bilister – ejere af benzinbiler før 2006 og dieselbiler fra før 2016 – nu skal betale 12,5 engelsk pund om dagen svarende til 107 danske kroner for overhovedet at kunne køre rundt i byen. Indtil videre har lav-emissionszonen kun dækket dele af byen, men det er altså snart slut.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Londons transportmyndigheder anslår, at yderligere 200.000 bilister vil skulle betale for at køre rundt i byen, når de nye regler træder i kraft. Og det er mange af byens borgere faktisk ret utilfredse med. En undersøgelse viser, at et overvældende flertal på 80 procent af indbyggerne i den del af London, som nu bliver indlemmet, i lav-emissionszonen er imod tiltaget.

Sidste år fik bystyret i London 107 millioner britiske pund – en lille milliard danske kroner – ind ved at opkræve byens bilister betaling i lav-emissionszonerne.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler