Hel hovedstad bliver lavemissions-zone – bilister betaler milliard-regning

Fra næste år skal yderligere millioner af bilejerne til lommerne. I hvert fald hvis de vil køre deres bil rundt i London. 

Som om det ikke er dyrt nok at have en bil i forvejen, skal mange millioner bilejere i London nu til at betale ekstra for overhovedet at køre i deres biler. Et politisk flertal har nemlig fået udvidet hovedstadens lav-emissionszone til at gælde hele byen. Det skriver The Guardian.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det betyder at visse bilister – ejere af benzinbiler før 2006 og dieselbiler fra før 2016 – nu skal betale 12,5 engelsk pund om dagen svarende til 107 danske kroner for overhovedet at kunne køre rundt i byen. Indtil videre har lav-emissionszonen kun dækket dele af byen, men det er altså snart slut.

Londons transportmyndigheder anslår, at yderligere 200.000 bilister vil skulle betale for at køre rundt i byen, når de nye regler træder i kraft. Og det er mange af byens borgere faktisk ret utilfredse med. En undersøgelse viser, at et overvældende flertal på 80 procent af indbyggerne i den del af London, som nu bliver indlemmet, i lav-emissionszonen er imod tiltaget.

Sidste år fik bystyret i London 107 millioner britiske pund – en lille milliard danske kroner – ind ved at opkræve byens bilister betaling i lav-emissionszonerne.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk