Reklame:

Han er ikke i tvivl: “Der er ingen fremtid i brintbiler”

Der er ikke længere én eneste åbent brintstation i Danmark. Og stationer kan tilsyneladende godt forblive lukket.

For spørger man Brian Vad Mathiesen, som er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, er der ingen fremtid i brintbilen.

Til Motor-magasinet fortæller professoren, at udviklingen af brintbiler er gået i stå, og at brint i personbiler er forbundet med en række besværligheder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Først og fremmest mener Brian Vad Mathiesen, at brint er ineffektivt som drivmiddel. Her giver en almindelig elbil meget mere mening, synes professoren.

Energitabet i brint til personbiler er simpelthen for stort. Omvendt afviser professoren ikke, at tung transport, såsom fly og skibe, der ikke lige er sådan at drive på strøm, kan få gavn af brinten.

LÆS OGSÅ: Skete i mandags – nu er 100 danske taxaer totalt ubrugelige

Men til personbiler og lastbiler er det altså både dødt og udelukket med brint. Det er dog ikke alle, der er enige med professoren i Aalborg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den danske Toyota-importør nægter eksempelvis at pille brintbilen Mirai ud af modelprogrammet. Samtidig kalder importøren lukningen af brintstationerne ‘et tilbageskridt’.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?