Annonce:

Han er ikke i tvivl: “Der er ingen fremtid i brintbiler”

Der er ikke længere én eneste åbent brintstation i Danmark. Og stationer kan tilsyneladende godt forblive lukket.

Besøg vores annoncør:

For spørger man Brian Vad Mathiesen, som er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet, er der ingen fremtid i brintbilen.

Til Motor-magasinet fortæller professoren, at udviklingen af brintbiler er gået i stå, og at brint i personbiler er forbundet med en række besværligheder.

Først og fremmest mener Brian Vad Mathiesen, at brint er ineffektivt som drivmiddel. Her giver en almindelig elbil meget mere mening, synes professoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Energitabet i brint til personbiler er simpelthen for stort. Omvendt afviser professoren ikke, at tung transport, såsom fly og skibe, der ikke lige er sådan at drive på strøm, kan få gavn af brinten.

LÆS OGSÅ: Skete i mandags – nu er 100 danske taxaer totalt ubrugelige

Men til personbiler og lastbiler er det altså både dødt og udelukket med brint. Det er dog ikke alle, der er enige med professoren i Aalborg.

Den danske Toyota-importør nægter eksempelvis at pille brintbilen Mirai ud af modelprogrammet. Samtidig kalder importøren lukningen af brintstationerne ‘et tilbageskridt’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler