Annonce:

Gav betjent fingeren – bilist får 1,2 mio. kroner i erstatning

Foragt for ordensmagten er ikke en forbrydelse. Alligevel blev en bilist anholdt for at give en betjent fingeren. Det skal politiet nu bøde for.

Besøg vores annoncør:

Politiet er meget langt fra altid at have ret, og det må ordensmagten i Vermont, USA, nu bøde for. Sådan helt bogstaveligt talt.

Ordensmagten er nemlig gået med til at betale 175.000 dollar i et forlig til en mand, der gav en betjent, han blev stoppet af, fingeren.

Men det er altså ingen forbrydelse at foragte politiet. Derfor tog American Civil Liberties Union sagen op, og den har faktisk kørt lige siden 2018. Nu er den dog endt i et forlig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Et forlig, der betyder, at politiet erkender, at en fuckingfinger ikke er noget, man kan blive anholdt for. Det skulle bilisten, Gregory Bombard, altså heller ikke have været udsat for i 2018.

LÆS OGSÅ: Marius tabte 55.000 kroner – “Min bil er for ny”

Men det blev han altså. Og mere til. For Gregory Bombard sad fængslet i over en time efter anholdelsen. Politiet var desuden et helt år om at droppe samtlige sigtelser mod bilisten.

– Enhver, der forstår de mest grundlæggende principper i den amerikanske forfatning, ved, at en betjent ikke bare kan skride til anholdelse, blot fordi nogen har trådt på deres ego, siger advokaten Jay Diaz, der repræsenterede Gregory Bombard i forligsforhandlingerne med politiet, til NYT.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Nu skal Gregory Bombard og Civil Liberties Union dele pengene, således at bilisten får 100.000 dollar, mens organisationen får de sidste 75.000 dollar for hjælpen.

Det er i øvrigt ikke første gang, politiet tager fejl. Boosted har for nyligt kunne fortælle, at en 20-årig bilist i Vestre Landsret er blevet frikendt for vanvidskørsel i en meget dyr Audi. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler