Annonce:

Fyrede den danske chef – nu ryger den tyske efter 8 måneder

Det kinesiske bilmærke Nio har nogle måneder efter fyringen af sin danske chef også sagt farvel til den tyske. Han nåede at have jobbet i 8 måneder.

Besøg vores annoncør:

Det kører ikke for kinesiske Nio. Mærket har tabt over 4 milliarder kroner på det første kvartal af 2024.

I den samme periode fyrede mærket sin øverste danske chef, og umiddelbart før det blev der tyndet gevaldigt ud i staben af menige medarbejdere herhjemme.

Og nu er den tyske chef røget sig en tur. Det skriver Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Marius Hayler nåede at have jobbet i 8 måneder. Den nye mand på posten hedder David Schleudersitz. Så modsat Tyskland flygter Nio altså ikke til Sverige for at samle sine aktiviteter.

LÆS OGSÅ: Udlandet går amok – Ulovlig Tesla kører rundt i København

Det er dog heller ikke, fordi Nio brager frem i Tyskland. Mærket solgte bare 35 biler i Tyskland i maj måned. Det er et fald på 20 procent i forhold til måneden forinden. Til sammenligning er der kommet bare 3 Nio’er på nummerplader herhjemme i samme periode.

Samtidig viser nye tal, at Nio taber hele 120.000 kroner, hver eneste gang de bygger en bil. Vi skal ellers ikke mere end et år tilbage for at finde en Nio-grundlægger, William Li, der kritiserede Tesla heftigt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På bilmessen Auto Shanghai i Kina havde Li overskud nok til både at kalde Tesla-biler for ‘gamle og dårlige’. Samtidig troede direktøren, at hans egen forretning ville give overskud allerede i 2023.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler