Annonce:

Bilmærke fortryder – skruer ned for antallet af hestekræfter i sidste øjeblik

Så sent som i maj måned var der store forventninger til, at mærket ville levere biler med op mod 700 hestekræfter. Men kort før produktionen er virkeligheden en helt anden hos Rivian.

Besøg vores annoncør:

Amerikanske Rivian skulle egentlig allerede have været i Danmark. Og nu er der mere surt nyt fra den kant.

Tilbage i maj var det nemlig under enorme forventninger om seriøst med hestekræfter, at mærket præsenterede opdaterede udgaver af modellerne R1T og R1S.

Med dobbelte elmotorer var det forventningen, at Rivian ville levere op til 700 hestekræfter. Men nu viser et kig i den konfigurator, Rivian har lagt online på sin hjemmeside, er vi er et godt stykke fra de tal.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De almindelige modeller med dobbelte elmotorer leverer samlet 540 hestekræfter. Mens Performance-modellerne må nøjes med 674 hestekræfter. Alt en god del mindre end de 700 hestekræfter, Rivian lovede i begyndelsen.

LÆS OGSÅ: FDM advarer mod nyt forslag – “Det rammer diesel- og benzinbilister dobbelt så hårdt”

Det skriver Autoevolution. Samme medie mener i øvrigt at have fundet en forklaring, på hvorfor der nu ikke vil være så mange hestekræfter at gøre godt med.

I modsætning til modellerne med fire motorer, der kommer fra Bosch lægger Rivian nemlig sine egne motorer i udgaverne som må nøjes med to motorer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og for at være sikker på, at teknikken holder lægger Rivian en elektronisk begrænsning over antallet af hestekræfter. En begrænsning mærket muligvis vil kunne fjerne med fremtidige softwareopdateringer, skriver mediet.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler