Annonce:

Forhandlere vil sagsøge Jaguar for at bygge elbiler

En række canadiske bilforhandlere truer nu med at sagsøge Jaguar, fordi mærket holder fast i udfasningen af alle biler med forbrændingsmotor.

Besøg vores annoncør:

En række canadiske bilforhandlere vil ikke finde sig i, at Jaguar fremover kun bygger elbiler. Derfor truer forhandlerne nu med et sagsanlæg.

Det skriver Automotive News.

Baggrunden for søgsmålet er lige til. Forhandlerne mener, at de står til at tabe uhyggeligt mange penge. Udover at Jaguar udelukkende vil sælge elbiler, vil mærket – i hvert fald i Canada – også gå over til en online-model.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det betyder, at mærket har tilbudt sine forhandlere at lukke den del af forretningen, der har med Jaguar at gøre. Det vil forhandlerne, der i snit har brugt op mod 20 millioner canadiske dollar pr. forretning på at leve op til Jaguars krav, dog kompenseres for.

LÆS OGSÅ: Disse biler skrotter danskerne flest af lige nu

Noget forhandlerne mener, at bilmærket ikke er villigt til. Tværtimod skærer Jaguar nu i sine salgsmål. Og det ganske markant. Bilmærket ville for kort tid siden sælge 8.000 biler om året i det nordamerikanske land. Nu går man efter 700 biler.

Af samme grund siger en række af forhandlerne nu i samlet flok, at de er klar til at trække Jaguar i retten, hvis ikke der er fundet en løsning inden for ‘de næste få uger’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme bliver der også smidt både bilmærker og forhandlere på porten. På 15 år er 14 bilmærker eksempelvis forsvundet totalt fra en hel landsdel. Mange af dem inden for det seneste års tid. Læs mere om det her.

Tilbage hos den canadiske Jaguar-importør har man givet op i premium-segmentet. Konkurrencen med især de tyske mærker: BMW, Mercedes og Audi, er for hård.

I stedet satser Jaguar på at kunne kapre Bentley-kunder med helt nye ‘ultra-luksuriøse’ elbiler til priser fra 125.000 dollar, svarende til 900.000 danske kroner.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

I Danmark er der i øvrigt én eneste Jaguar i løbet af de første 4 måneder af 2024. Det viser tal fra de Danske Bilimportører, som i dag kalder sig Mobility.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler