Ford tager patent på noget mærket ikke kan bruge

Foto: Ford USA

Af en helt bestemt årsag ender Fords seneste patent nok i en arkivskuffe som næppe bliver åbnet igen.

Ford har opgivet af udvikle fuldstændigt selvkørende biler. I slutningen af oktober kom det frem, at mærket har lukket den afdeling der ellers skulle udvikle systemerne til de selvkørende biler.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Med lukningen af Argo AI – som selskabet hed – tager det amerikanske mærke et tab på svimlende 2,7 mia. dollars svarende til 19,6 mia. danske kroner. Altså før skat. Det oplyste Ford selv i forbindelse med lukningen af Argo AI.

Dermed lægger Ford nok også sit seneste patent i en aflåst arkivskuffe. Patentet, mærket har fået, er på en løsning til passagerne i den ellers førerløse bil. En bil som altså ikke kommer. Den er i hvert fald ikke lige rundt om hjørnet.

Argo AI blev til i 2016 som et samarbejde mellem Ford og Volkswagen. Årsagen til lukningen angiver amerikanerne som ‘uacceptabelt høje omkostninger’. Det skriver Tech Crunch.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk