Ford jagter Hellcat: Nyt Roush-kompressorkit giver 5-liters V8 700 hk

foto: youtube.com

Dodge avler Hellcat, Hennessey har The Exorcist. Nu vil Roush give Ford Mustang 700 hk med nyt kompressorkit

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det minder mest af alt om et moderne rumkapløb bare på asfalt, når amerikanerne ser skævt til miljøet og pakker potente muskelbiler ind i fede navne.

Seneste eksempel er Fords Performance-afdeling, der fra det tidlige 2018 vil kunne tilbyde den nyeste aftapning af Roush-kompressor-kit. Det betyder 5-liters V8’ere med åndssvagt meget muskelkraft.

Det gælder både Mustang og verdens mest solgte pick up truck, Ford F 150. Begge biler har nemlig plads til at få boltet et kompressorkit på den i forvejen enorme blok.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Er 385 heste ikke nok for Pick up-ejerne, får bilen med kompressor-ånde 631 hestekræfter. Mens det stikker helt af, når kittet skrues på Mustang’en. 421 hk er normalen. 690 hypper er svaret efter montering.

Som om det ikke var nok, kan bagdækkene se frem til skulle håndtere hele 935 newtonmeter. Ikke desto mindre tilbyder Ford kompressorkittet til alle 2018-modeller af F 150 og Mustang. I hvert fald i USA.

Ford vil ovenikøbet installere kittet for køberne og dermed dække det under garantien. Der er ingen tegn på, at gearkassen er for svag til at håndtere de mange ekstra kræfter. Faktisk er kittet fra fabrikken tilpasset både automatgearet og den manuelle løsning

Foto: Roush Performance

I SAMME LIGA SOM HELVEDSKATTEN
Måske er det bilfabrikkernes chefers måde at måle længden af en vis legemsdel på. Roush-kittet bringer da også Mustang’en i selskab med Dodge Challeger Hellcat.

Reklameblok:

Med sine 707 hestkræfter har helvedes kattedyr dog stadig en lille overhånd. Med Hennessey-behandling efterlader Chevrolet Camaro dog de to andre i støvet fra sine 1.000 hestes, rygende bagdæk.

 

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk