Forbud udvides: Her må lastbiler ikke overhale

Inden for de næste par uger bliver det på flere motorvejstrækninger forbudt lastbiler at overhale

Det meddeler vejdirektoratet, der nu vil endnu flere af de såkaldte “elefant”-overhalinger – hvor lastbiler overhaler hinanden på motorvejen – til livs.

På nuværende tidspunkt er det forbudt for lastbiler at overhale på cirka 230 kilometer af det danske motorvejsnet fra Østjyske Motorvej, Fynske Motorvej, Sønderjyske Motorvej, Nordjyske Motorvej og til Vestmotorvejen, skriver Tv2 Øst.

Reklameblok:Når forbuddet er indfaset, vil det på i alt 270 kilometer motorvej i Danmark være forbudt for lastbiler at overhale, oplyser Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets målinger har vist, at overhalingsforbuddet stort set respekteres, idet andelen af lastbiler i venstre spor er faldet fra cirka 2-3 procent til cirka 0,5 – 1 procent på de strækninger, hvor der er forbud.

– Vi begynder inden for de næste par uger med at sætte skiltene med overhalingsforbud op i marken, og forbuddet vil være gældende fra det øjeblik, skiltene står langs vejkanten, siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Grafik: Vejdirektoratet
Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk