Annonce:

Fisker tilbagekaldte alle biler dage før konkursbeskyttelse

I et sidste forsøg på at redde forretningen har Fisker søgt konkursbeskyttelse i USA. Dagen før blev samtlige biler tilbagekaldt.

Besøg vores annoncør:

Fisker har store problemer. Og det er ikke bare økonomisk set. Bilmærket, der ikke kan betale sine regninger og må aflevere store lån tilbage, har også flere hovedpiner ude på vejene.

Bare et par dage før danske Henrik Fisker kastede håndklædet i ringen og søgte ly for sine kreditorer, tilbagekaldte han alle biler, Fisker Inc. nogensinde har bygget.

Det skriver Car and Driver.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hvor mange biler det drejer sig om, hersker der stadig tvivl om. Fisker Inc. har tidligere sagt, at man har fået produceret godt 10.000 biler på Magna Steyr-fabrikken i Østrig.

LÆS OGSÅ: Ny test afslører at elbiler også har problemer i regnvejr

Men nu tyder noget på, at der i virkeligheden er tale om mere end 18.000 biler. Hvilket også betyder, at bilmærket har et endnu større lager af biler fra sidste års produktion, som endnu ikke er solgt. Læs mere om det her.

Den seneste tilbagekaldelse skyldes to fejl. Den ene – som 11.201 biler kan være ramt af – handler om mangel på motorkraft. Det skyldes en fejl i elmotorerne. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv har Fisker Inc. ikke rigtig villet sige noget om konkursbeskyttelsen. Noget som også startup-virksomheden Lordstown Motors søgte, inden bilmærket lukkede helt ned.

Der er dog kommet en pressemeddelelse fra Fisker Inc., hvori Henrik Fisker gør det klart, at konkursbegæringen var den eneste rigtige mulighed.

– Efter at have evalueret alle muligheder for vores virksomhed, besluttede vi, at det at fortsætte med et salg af vores aktiver under en konkursbeskyttelse er den mest levedygtige vej frem for virksomheden, lyder det.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

For bilmærket, hvis fremtid ser noget dyster ud, er tilbagekaldelser ikke noget nyt. Problemer har der været rigeligt af, og faktisk også nogle som Boosted-læseren Jesper kan genkende. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler