Fart på: “Det er ikke sket i 118 år”

De BMW-ejede briter kan i regnskabet notere sig det vildeste år i mærkets historie – nogensinde!

Krisen kradser alle steder. Altså på nær lige hos tysk-britiske Rolls-Royce. Faktisk kan mærket, der i 1998 blev en del af BMW AG, notere sig sit vildeste regnskabsår nogensinde. Det vælter ind med penge fra verdens rigeste.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Typer der rigtig gerne vil både køre og ses i en Rolls-Royce. Og dem er der nok. Faktisk er der så mange, at mærket for første gang i historien har leveret over 6.000 biler på ét år. Normalt – hvor normalt den slags nu kan blive – ligger niveauet på sted mellem 3.100 og 5.100 biler.

Og ikke bare det. Allerede nu bugner ordrebøgerne ‘langt ind i 2023’, skriver mærket i en pressemeddelelse. Faktisk er der så meget fart på, at man på fabrikken i Goodwood, England, har måttet ansætte 150 nye medarbejdere. Bare for at kunne følge med.

For trods coronapandemi og Ruslands invasion af Ukraine er mærkets salg steget med hele otte procent sidste år. Herhjemme koster en Rolls Royce fra 6,5 millioner kr., når afgiften er betalt. Og det er for ‘den billigste model’.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk