Annonce:

Endnu et bilmærke siger nej – vil ikke kun bygge elbiler

I 2022 viste Lincoln, der er en del af Ford, et bud på en elektrisk SUV. Men nu afviser mærket, at man kun vil bygge elbiler.

Besøg vores annoncør:

Bilen – eller rettere sagt SUV’en – Star er endnu kun et koncept, som Lincoln viste frem i forbindelse med Detroit Auto Show i 2022.

Men nu er det hverken sikkert, at bilen bliver til noget, eller at Lincoln binder sig til et hundrede procent elektrisk modelprogram.

For nu siger mærket, at man har skiftet fokus væk fra udviklingen af elbiler. I stedet vil Fords premium-mærke, som uden for USA kun findes i ganske få andre lande, bl.a. Kina, fokusere på teknologisk ‘fremskridt’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Detroit News.

LÆS OGSÅ: Så dyrt er det at skifte batteriet i en elbil

– Vi lytter til, hvad bilisterne virkelig gerne vil have. Navigator-ejere har en tendens til at køre mere med træk på bilen, så batterier giver ikke meget mening, siger Lincolns administrerende direktør Dianne Craig til mediet.

Craig understreger, at Lincoln ser en omstilling i bilmarkedet. Men at den kommer til at se forskellig ud, og at den også vil inkludere hybrid, plug-in-hybrider og elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Lincoln er dog blot det seneste af en lang række bilmærker, der i disse dage træder hårdt på bremsen, når det kommer til udviklingen af elbiler.

Salget af biltypen går nemlig langt fra lige så hurtigt, som bilmærkerne havde troet. Og nogle af dem, herunder Mercedes, kan slet ikke komme af med de spritnye biler.

I oktober sidste år fortalte især de amerikanske Mercedes-forhandlere, at elbilerne er omend meget svære at sælge.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Vores biler er nødt til at være noget, bilisterne gerne vil have. Sådan er det med S-Klassen.

– Modellen har en loyal kundegruppe, fordi den er noget, man arbejder hen imod. En EQS (den elektriske S-Klasse, red.) er ikke noget, folk higer efter at eje, lød det fra en forhandler, som Automotive News talte med.

Siden har Mercedes da også kraftigt måttet genoverveje hele sin elbils-strategi, og nu siger direktør Ola Källenius, at det vil tage mange år, før elbilen kan konkurrere med sin fossile fætter.

Blandt andet derfor forlænger mærket nu livet for én af sine modeller, som eller skulle være lagt i graven i år. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Ford-koncernen lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler