Annonce:

Elbiler styrtdykker igen – falder med 16 procent i Tyskland

Salget af elbiler i Tyskland går tilbage for sjette måned i træk. Tesla har det absolut værst med et fald på 42 procent.

Besøg vores annoncør:

Endnu en måned er gået, og endnu engang går det tilbage for elbilerne på Europas største bilmarkedet.

Tyskerne vender nemlig biltypen ryggen, og det kan ses på salgsstallene, der i forhold til juni 2023 er dykket med hele 16 procent.

Det viser tal fra det tyske svar på Færdselsstyrelsen, KBA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog småting i forhold til januar måned, hvor salget faldt med mere end det halve. Læs mere om det her. Og det er faktisk også peanuts i forhold til Teslas tab.

LÆS OGSÅ: Elbil kostede 3 millioner kr. – nu er lille bilmærke konkurs

Mellem januar og juni har det amerikanske mærke tabt hele 42 procent af salget fra sidste år. Alene i juni måned gik bilmærket tilbage med 42,2 procent, så der ‘bare’ kom 4.648 nye Tesla’er ud på de tyske veje i sidste måned.

Det er færre biler, end selv kinesiske MG solgte. Omvendt sælger kineserne ikke kun elbilerne til tyskerne. Teslas fald betyder dog ikke, at tyskerne ikke køber biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For det gør de. Procentvis er BYD gået mest frem. Og selvom antallet af biler faktisk ikke er imponerende. 1.202 biler er dog nok til en fremgang på 427 procent i forhold til samme periode i 2023.

Til sammenligning går BMW trods et salg på 114.690 biler frem med bare 2,7 procent, mens Mercedes falder med mere end 12 procent. Og Audi må tage en lussing på minus 17 procent i samme periode.

Værd at bemærke er det, at Fisker Inc., der i disse dage kører på randen af en definitiv konkurs, solgte 129 biler til tyskerne.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

For de 129 tyskere – og øvrige Fisker-ejere i det hele taget – kan der været et glimt at håb i, at en amerikansk virksomhed nu har købt over 3.000 Fisker Ocean på engang. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler