Annonce:

Eksperter advarer bilister mod at købe ‘corona-biler’

Det er om at holde øje med bilmarkedet. Også når det kommer til de brugte biler. Bilisterne kan nemt rende ind i ‘mangelfulde’ biler fra coronapandemien, advarer eksperter.

Besøg vores annoncør:

Selvom coronapandemien ligger bag os, er det stadig en tid, der trækker spor helt frem til i dag. Bl.a. fordi bilerne fra den tid stadig kører rundt på vejene.

Bilfabrikkerne havde under coronapandemien svært ved at skaffe dele i lange perioder, hvis de da ikke i mindst lige så lang tid lukkede helt eller delvist ned.

Ifølge Autocar får det nu eksperter på området til at advare bilister mod biler fra den tid. Mange af bilerne blev nemlig leveret uden en række funktioner, som i dag tages næsten for givet af bilister, der ser på nye eller nyere biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Manglen på især mikrochips fik bilmærkerne til at skære en række sikkerhedssystemer, som blindvinkel-assistenten og automatisk nødbremse, fra.

LÆS OGSÅ: Elbil kostede 3 millioner kr. – nu er lille bilmærke konkurs

Det bedste råd Marcus Blakemore fra Vehicle Remarketing Association kan give, er derfor at gå udstyrslisten ekstra godt igennem. Er bilen produceret under coronapandemien er der nemlig risiko for, at udstyret på listen ikke stemmer overens med det, bilen egentlig kan eller ikke kan.

– Når selv bilfabrikanterne ikke ved, hvad de har sendt ud, gør det branchens arbejde meget vanskeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Så mange køretøjer bliver købt ‘i blinde’ af forhandler efter forhandler, at mange ikke er klar over, at de har købt en Covid-bil, siger Marcus Blakemore.

Manglen på mikrochips skyldes i høj grad bilmærkernes egne fejl. Bilmærke efter bilmærke forventede nemlig præcis det samme – nemlig at efterspørgslen på nye biler ville styrtdykke.

For ikke at have lagre af mikrochips eller såkaldte halvledere, skyndte bilmærkerne sig derfor at afbestille halvledere i massevis. Det fik produktionen til at gå i stå. Og den var meget svær at få i gang igen, da det efterfølgende viste sig, at bilmærkerne tog grueligt fejl.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler