Dræbte kvinde på Storebælt – bilist risikerer 5 års fængsel

Foto: presse-fotos.dk

En 32-årig polak var både fuld og skæv, da han i august påkørte og dræbte en 61-årig kvinde ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

En 32-årig polak står til at miste to biler for vanvidskørsel. En vanvidskørsel som den 27. august sidste år kostede en 61-årig kvinde livet på Storebæltsbroen. Kvinden blev ramt af manden, der kom bragende i en ældre Alfa Romeo.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Forinden havde han på sin tur fra Østjylland og henover Fyn bragt mindst syv andre personers liv i fare. Det mener anklagemyndigheden i hvert fald. Det viser anklageskriftet rettet mod manden, som Ritzau har set.

Anklagemyndigheden vil dog ikke bare bure manden inde i ‘mere end fire år’. Man ser også helst, at en anden bil – som manden rønede rundt i, i 2021 tages fra ham. Anklagemyndigheden lægger desuden op til, at manden – der er polsk statsborger – skal udvises.

Ifølge Ritzau blev to lignende sager om vanvidskørsel med dødelig udgang i december 2022 afgjort med fem års fængsel i hver sag.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk