Dobbelt vanvidskørsel udløser lange straffe – “det er ubetinget”

Arkivfoto: presse-fotos.dk

I denne uge faldt der dom i to forskellige sager om vanvidskørsel – det koster begge en rum tid bag tremmer

Onsdag faldt der dom i to sager om vanvidskørsel i henholdsvis Randers og Aarhus. I det kronjyske fik en 24-årig mand at vide, at han skal tilbringe det næste halve år bag lås og slå. Ligesom han ikke må køre bil de næste fire år.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Undersøgelse slår fast: Mænd i sportsvogne har små vedhæng

Retten fandt det bevist, at han i november sidste år kørte hasarderet rundt i byen på motorcykel. Hastigheden nåede bl.a. op på 140 km/t i en 50-zone, ligesom den 24-årige blev kastet af motorcyklen, da han ramte en fodgænger.

Sammenstødet var så kraftigt, at det kostede fodgængeren et brud på foden og hjernerystelse.

Reklameblok:I sagen fra Aarhus er en tidligere straffet mand blevet idømt 10 måneders fængsel, fordi han i stedet for at standse for politiet valgte at sætte hastigheden gevaldigt op. Det udløste en biljagt rundt i den sydlige del af byen.

Har kørt vanvittigt tidligere
Under biljagten måtte flere bilister bremse hårdt op for ikke at blive ramt af den 38-årige. Først da den 38-årige sprang ud af bilen og fortsatte til fods, sluttede jagten. Det lykkedes nemlig politiet at snuse sig frem til ham bagefter.

At den 38-årige tidligere er dømt for vanvidskørsel, og at han denne gang også var påvirket af narko, havde indflydelse på strafudmålingen.

Reklameblok:

– Begge sager er eksempler på, at retten ser med stor alvor på vanvidskørsel, hvor man udsætter andre trafikanters liv og helbred for fare. Når man som den 38-årige ovenikøbet under kørslen var påvirket af euforiserende stoffer samt frakendt førerretten, så bliver konsekvensen endnu hårdere, siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk