Annonce:

Det tager årtier at skifte til elbiler, siger General Motors

Skiftet til rene elbiler vil ske. Men det kommer ikke snigende i løbet af natten, mener General Motors’ direktør Mary Barra.

I takt med at tempoet tages ud af salget af nye elbiler – ikke bare herhjemme men også i USA – står bilmærkerne nærmest i kø for at skifte mening.

Nu vil flere af bilmærkerne lige pludselig holde fast i forbrændingsmotoren. Og flere af dem ved ikke, hvornår elbilen kan konkurrere med fossilbilen på prisen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og hos General Motors siger direktør Mary Barra nu, at det vil tage årtier at skifte til elbiler. Hun tror, at det vil ske. Men det er samtidig ikke noget, der går super hurtigt.

Det skriver NBC News.

LÆS OGSÅ: Jacob har fået et job ingen dansker har haft før

I hvert fald taler GM-toppen nu om årtier og ikke år, før elbiler er det dominerende på vejene. Det fortæller direktøren i et nyt interview.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I interviewet med mediet tillod Barra sig i øvrigt at rose GM’s bredde i det eksisterende modelprogram af biler med forbrændingsmotor.

– I 2018 sagde vi, at vi var fast besluttet på en helt elektrisk fremtid. Men den transformation kommer til at ske over årtier. Og derfor er jeg samtidig meget stolt af vores program af diesel- og benzinbiler i øjeblikket, siger Barra.

Efter interviewet følte en GM-talsmand dog for at slå fast, at det stadig er bilkoncernens officielle holdning, at forbrændingsmotoren skal være fortid senest i 2035.

Det er dog ikke sikkert, at GM overhovedet behøver bekymre sig om en deadline. Et tidligere medlem af BMW’s bestyrelse forventer nemlig, at i hvert fald EU meget snart fortryder eller udskyder forbuddet mod forbrændingsmotoren. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og så er der spørgsmålet, om hvorvidt GM overhovedet vil tilbage til Europa. Da koncernen i 2017 solgte Opel til det tidligere Peugeot-Citroën, forsvandt amerikanerne officielt ud af Europa. Det skete 2 år efter, Chevrolet havde trukket sig.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler