Annonce:

Det går stærkt – salget af disse biler er mere end fordoblet i Danmark

Der blev kom 14.000 nye biler ud på de danske veje i maj måned. Men særligt én biltype stormer frem, skriver De Danske Bilimportører.

Maj måned bød på 14.012 nyregistrerede personbiler. En fremgang på 3,82 procent i forhold til samme måned sidste år. År til dato er det en klar forbedring af bilsalget. antallet af indregistreringer er ganske enkelt 12,45 procent bedre end samme periode i sidste år.

– Vi glæder os over, at bilsalget år til dato ligger et godt stykke over markedet i 2022. Det ser ud til, at vi har undgået en opbremsning i efterspørgslen, som vi ellers frygtede ved årets start” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Elbilerne har fart på
I løbet af maj blev der indregistreret 4.446 nye elbiler. Mere end en fordobling i forhold til samme måned sidste år, hvor der blev indregistreret 2.197 elbiler.

Maj blev dermed endnu en måned med fremgang i salget af elbiler, som i en lang periode er vokset måned efter måned.

LÆS OGSÅ: Bilimportører forlanger: “Registreringsafgiften skal fastfryses”

I løbet af 2023 er der kommet 19.815 flere elbiler på vejene og elbilerne udgør nu 5 procent af den danske bilflåde. Det er dog ikke sikkert, at den positive udvikling fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Elbilerne sælger godt i Danmark, da de får en lavere afgift end benzin- og dieselbiler. Vi er nervøse for udviklingen efter 2025, da elbilernes afgiftsfordel udfases hurtigt. Hvis den grønne omstilling af bilparken skal fortsætte i samme tempo, er det nødvendigt at holde afgifterne i ro, siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.


Bemærk: Artiklen er baseret på en pressemeddelelse fra en virksomhed i den danske bilbranche og er derfor ikke skrevet af Boosted-redaktionen. Har du kommentarer til indholdet, bedes du kontakte den pågældende virksomhed.

Annonce:


Pressemeddelelse
Pressemeddelelse
Nyheder direkte fra bilimportører, producenter, racerteams eller andre aktører i bilbranchen.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler