Det er slut – Renault skrotter R.S-modeller permanent

Foto: Renault

Den sidste R.S-model nogensinde bliver Megane. 

Vi har vidst det i et stykke tid. Men det er først nu, at Renault er klar til at bekræfte den triste nyhed. Man skrotter hele R.S-afdelingen. Vil man fremover have en sportslig Renault, skal man i stedet kigge i Alpines retning.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det oplyser den danske importør i en pressemeddelelse. Renault Megane R.S. Ultime er navnet på den sidste R.S-model nogensinde.

Bilen har en 2-liters turbomotor der yder 300 hk. Det gør R.S. Ultime i stand til at gå fra 0 til 100 km/t på 5,7 sekunder. For at pille farten af ud af bilen igen udstyrer Renault den med Brembo-bremser. Naturligvis med røde kalibre.

I det hele taget lover Renault, at R.S. Ultime står ‘klippefast’ med firehjulsstyring og 19″ alufælge svøbt i Bridgestone Potenza S007-dæk.

Reklameblok:Fås i flere farver
Der er, siger Renault i Danmark, fire farver at vælge imellem. Dog uden at komme ind på hvilke. Gul er den ene, formoder vi. På den anden side vil sort være en dominerende farve. Alt fra dørhåndtag, hajfinne-antennen, alufælgene og diffuseren er holdt i sort.

Hver bil kommer med eget serienummer og er signeret af Laurent Hurgon, der har siddet bag rattet i mange af de rekordforsøg, som Renault Sport har deltaget i.

– Renault R.S. har været 15 år af mit liv. Siden Megane II fase to har vi konstant forbedret den dynamiske performance for at forblive lederen inden for forhjulstrukne sportsbiler.

Reklameblok:

– Rekorderne på Nürburgrings Nordsløjfe står som uforglemmelige udfordringer fyldt med passion og adrenalin. Og nu har vi så Megane R.S. Ultime. Jeg er virkelig stolt over at signerer den version, der kroner den fantastiske rejse med Renault Sport, lyder det fra racerkøreren.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk