Annonce:

DeLorean genopstår efter 42 år – bliver dobbelt så hurtig

Det er 42 år siden, bilmærket DeLorean Motor Company lukkede ned. Nu genopstår mærkets eneste model som elbil med dobbelt så mange hestekræfter.

Besøg vores annoncør:

Det er i år 42 år siden, DeLorean Motor Company trods massive offentlige investeringer måtte dreje nøglen om. Og det efter bare 4 år og en produktion på 9.000 biler.

Men nu sker der noget nyt med de gamle biler. Altså dem, der stadig findes. Det engelske firma Electrogenic vil nemlig bygge bilerne om til el-drift.

Altså hvis ejerne har lyst, og det er der noget, der tyder på, i hvert fald hvis man spørger englænderne, som har arbejdet på projektet siden 2018.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Siden vi grundlagde Electrogenic i 2018, har vi set stor interesse fra hele verden, når det kommer til DeLorean-konverteringer.

LÆS OGSÅ: Thomas vil ændre vanvidslov – “Giv bøde efter bilens værdi”

– Med sit sci-fi-design – der stadig forbløffer 40 år senere – men en ikke-imponerende motor, er Electrogenic virkelig den perfekte mulighed, siger firmaets direktør Steve Drummond.

Steve Drummond understreger, at drivlinjen kan lægges i biler, uanset om der er tale om modeller med manuelt gear eller automatgear.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

At gøre en DeLorean elektrisk er ikke nogen større omgang, hvis man spørger Drummond. For det hele laves, så det passer derind, hvor teknikken til den oprindelige 2,85-liters V6-motor ligger.

Det betyder dog ikke, at der er tale om nogen gratis omgang. Udover bilen skal DeLorean-ejerne finde 85.000 pund frem for selve ombygningen. Det svarer til 750.000 danske kroner.

Men så vil bilen til gengæld have 215 hestekræfter og 310 Nm. 85 hestekræfter mere end den oprindelige benzinmotor kunne “prale” af. Men det er faktisk mere interessant, at DeLorean som elbil bliver dobbelt så hurtig.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

I hvert fald fra 0 til 100 km/t. Den lille V6-motor nærmest slæber bilen fra 0 til 100 km/t på 10 sekunder. Med Electrogenic elmotor er samme disciplin overstået på 5 sekunder.

Herhjemme er der faktisk en god håndfuld eksemplarer af DeLorean. Altså med den oprindelige benzinmotor. Blandt andet dukkede et meget sjældent eksemplar op hos en forhandler på Fyn i 2022. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

DeLorean genopstår efter 42 år - bliver dobbelt så hurtig
Credit: Electrogenic
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler