Annonce:

De elektriske lastbiler kommer nu, siger danske forskere

Lige nu er der ikke ret mange af dem. Men de elektriske lastbiler vil alligevel buldre ud på vejene lige om lidt, mener et hold fra Danmarks Tekniske Universitet.

De er i markant undertal på de danske veje lige nu. Alligevel mener et hold forskere fra DTU – Danmarks Tekniske Universitet – at de elektriske lastbiler kommer buldrende nu.

Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– I alle de scenarier, vi har beregnet på, ser det ud til, at overgangen fra diesel- til el-lastbiler vil gå meget hurtigere end overgangen fra fossilt brændsel til el blandt personbiler.

– Vi har testet forskellige scenarier, og de siger alle, at procentdelen af lastbiler, der kører på el, vil være meget større end blandt personbiler indenfor de næste ti år, siger Jeppe Rich, der er professor ved DTU Management. Sammen med adjunkt Ahmed Karam står han bag beregningerne.

Trods DTU’s beregninger udgør de elektriske lastbiler kun omkring 1 procent af bestanden af lastbiler i Danmark. Til sammenligning kørte godt 6 procent af alle personbiler i Danmark på strøm ved udgangen af 2023.

Men billedet kan altså meget vel vende for lastbilerne. I hvert fald herhjemme, hvor den nuværende regering allerede fra årsskiftet vil tvinge alle lastbiler på vejene til at betale en kilometerafgift. Regeringen regner med at få 1,3 kr. ind pr. kørt kilometer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Spørgsmålet er så, om lastbilproducenterne vil udvikle de lastbiler, DTU regner med at se på vejene. Volvo har eksempelvis for nylig fortalt, at man satser på at forbrænde brint i de store biler. Og Toyota tester det samme. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler