Reklame:

Danskerne rammes af ny afgift: Det bliver dyrere at køre allerede i 2025

Om mindre end to år bliver industrien pålagt en ny afgift. Noget der generelt vil gøre det dyrere at være dansker, lyder kritikken.

I 2025 skal danske vognmænd betale mere for at drive deres forretning. Det er resultatet af en aftale mellem regeringen og samtlige partier på venstrefløjen, skriver DR.dk.

Aftalen betyder, at der skal betales kilometerbaseret vejafgift for lastbiler. Og det kommer til at koste vognmændene. I gennemsnit regnes der med 1,3 kr. i afgift pr. kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det, siger skatteministeriet, vil spare miljøet for 0,4 millioner ton co2 i 2030. Fra 2025 vil afgiften gælde alle lastbiler med en vægt på 12 ton. Mens aftalen forventes udvidet til mindre lastbiler i 2027.

LÆS OGSÅ: Ferrari-chef: Syntetisk benzin bliver billigere

Aftalen vækker dog ikke lige stor begejstring alle steder. Særligt ikke hos brancheorganisationen DI Transport. Her mener man, at vognmændene kun har én mulighed. Nemlig at skubbe regningen videre til forbrugerne.

Det vil både gå ud over Danmarks konkurrenceevne og antal af arbejdspladser, siger siger den tidligere Venstre-minister og nuværende branchedirektør Karsten Lauritzen.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?