Reklame:

Danske bilister afviser: “Det vil vi IKKE!”

Det ærgrer Vejdirektoratet, at 4 ud af 10 danskere afviser, at have andre med, når de ellers kører alene rundt i deres biler.

4 ud af 10 danskere foretrækker ikke at have nogen, de ikke kender, med i bilen. Det viser en ny måling, som Kantar Gallup har foretaget blandt 1.124 danske bilister Og det ærgrer Vejdirektoratet. Her mener man nemlig, at flere personer i den samme bil vil være godt for miljøet.

LÆS OGSÅ: Biltræf-folk føler sig chikaneret af politiet: “Det er hul i hovedet”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Ifølge styrelsen har der aldrig været flere biler på de danske veje end nu, og måske er en del af forklaringen, at danskerne ikke orker small talk.

53 procent siger nej tak
Faktisk svarer 41 procent af de adspurgte, at de undgår samkørsel, fordi de foretrækker at være alene i bilen. 36 procent svarer, at de finder samkørsel mindre fleksibelt. Mens 26 procent svarer, at samkørsel gør dem decideret utrygge.

Blandt dem, som foretrækker at køre bil alene, svarer hele 53 procent, at de ikke har lyst til at være sociale, når de kører bil.

– Jeg kan godt forstå, at mange danskere foretrækker at være alene, når de kører bil, men det er ærgerligt, for solobilister belaster klimaet, pengepungen og kapaciteten på vejene.

Reklameblok:
– Vi ved, at der siden 2010 er kommet 31 procent flere personbiler på vejene, og vi har aldrig haft flere biler per indbygger i Danmark end i dag. Og måske er en del af forklaringen, at vi ikke orker at være sociale, når vi sidder i bilen, siger afdelingsleder hos Vejdirektoratet Andreas Egense i en pressemeddelelse.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?