Danske bilforhandlere om Tesla-træk: “Det er vildt”

Foto: Boosted Magazine

Det er i den grad kommet bag på de danske bilimportørere, at Tesla har skåret op til 100.000 kr. af nybilsprisen.

Det er endnu engang lykkedes Tesla at lægge en veritabel bombe under bilmarkedet. Denne gang ved at sætte priserne på helt nye biler markant ned. Også i Danmark. Herhjemme er eksempelvis den største Model Y netop sat ned med 100.000 kr.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og det er et træk, der i den grad overrasker de andre, danske bilimportørere.

–  Det er en voldsom prisnedsættelse, som uden tvivl vil få et stort impact på markedet, men jeg tror nu ikke, der bliver tale om en egentlig priskrig, siger Thomas Bruun, direktør for Skoda Danmark, til Motormagasinet.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse slår fast: Mænd i sportsvogne har små vedhæng

Reklameblok:Det samme gælder hos den danske Kia-importør, der har hovedsæde i Fredericia. Over for mediet afviser direktør Rasmus Aagaard dog at have nogen plan liggende, som han ‘lige kan hive op af skuffen’.

Også brugtvogns-branchen rør på sig oven på Teslas udmelding. Fra Sand Jensen lyder det, at man ikke har en særligt stor beholdning af brugte biler fra mærket. Men at de nye priser også kommer til at afspejle sig på brugtmarkedet.

– Vi reagerer prompte, siger salgsdirektøren til mediet.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk