Branchen: 2023 bliver et nyt kriseår for disse biler

2022 var et rædderligt år for nybilssalget herhjemme, og der er ikke meget der tyder på at 2023 bliver bedre.

Vi ser det aldrig igen. Altså at der bliver solgt over 200.000 nye biler i Danmark om året. De tider er forbi. Det vurderede Jacob Skjærris, der er Senior Automotive Manager hos revisorfirmaet KPMG, tidligere på måneden.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og det er både DI Bilbranchen og bilejernes interesseorgan FDM enige med ham i. Hos FDM forventer man, at nybilssalget i 2023 ligger lige omkring 145.000 biler. Og det tegner til at blive et år, hvor forhindringerne står i kø for bilforhandlerne.

– Ud over over krisen ser vi ind i lange leveringstider. Flere bilmærker er ved at omstille deres produktion fra fossile biler til elbiler, og det er en omstilling, som åbenbart trækker ud. Samtidig er der fortsat mangel på komponenter.

– Derfor vil udbuddet af nye biler være udfordret. Oveni kommer så den vigende forbrugertillid, ligesom aktiviteten på brugtvognsmarkedet har toppet,siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen til Finans.

Reklameblok:Til og med november er der i år solgt 134.000 nye biler i Danmark. Det er 21 procent færre end samme periode sidste år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk