Annonce:

Borgerforslag vil plombere alle biler i Danmark

Foreslaget, der ville have ‘plomberet’ alle biler i Danmark, fik bare 178 støttende underskrifter. 

Det var med henvisning til, hvordan ‘ekstrem høj fart flere gange har slået personer ihjel på de danske veje’, at fire personer ville have ‘plomberet alle biler i Danmark’.

I forslaget står der bl.a., at biler slet ikke bør kunne køre 200 km/t, fordi der er tale om offentlig vej og ikke en racebane.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Fordi borgerforslaget ikke blev til noget, er de fire personer bag det i dag gjort anonyme. Men af borgerforslag.dk fremgår det, at alle pånær én bor i Odder. Den fjerde person bor i Esbjerg.

Foreslaget fremgår stadig af hjemmesiden borgerforslag.dk.

LÆS OGSÅ: Kørte 106 km/t – nu vil staten have hans bil til 4 millioner kr.

Straf er en måde til at nedbringelse af vandvidskørsel, men som med så meget andet kommer man længere med forebyggelse frem for straf. Det bringer ikke de døde eller hårdt kvæstede tilbage til deres vanlige tilværelse, at bilisten får en straf.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
– Ved at forebygge kørsel med ekstrem høj fart, vil de menneskelige såvel som økonomiske konsekvenser kunne mindskes, står der i forslaget. 

Folkene bag foreslaget forlangte at ingen biler måtte kunne køre over 140 km/t. Dog ville de undtage politiet fra at køre med plombering.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler