Annonce:

Bilproduktion stopper midlertidig i Italien – mangler franske motorer

Mandag i denne uge blev Stellantis tvunget til midlertidigt at stoppe produktionen af varevogne i Italien – der er mangler motorer… fra Frankrig

Mens produktionen kom op at køre igen allerede tirsdag morgen, kan Stellantis ikke udelukke, at man render ind i flere produktionsstop i fremtiden. Altså sammen på grund af de globale vare- og forsyningsproblemer, som coronapandemien har ført med sig

Det er ikke gang dag, fabrikken i Italien lukkede ned på grund af forsyningsproblemer. Det samme skete i lørdags, hvor det ellers var planlagt, at man ville kompencere for den produktion, som flere dage sidste år blev stoppet på grund af manglen på mikrochips.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men da man heller ikke kunne skaffe nok mikrochips den lørdag, opgav man projektet. Og mandag var der altså mangel på motorer.

Weekendarbejde er nødvendigt nu
– Vi kan ikke udelukke, at produktionen vil blive stoppet flere gange i fremover på grund af manglen på komponenter, materialer og generelle forsyningsproblemer, udtaler tillidsrepræsentant Nicola Manzi.

Han tilføjede, at det vil være nødvendigt at kalde de ansatte på arbejde på flere lørdage og søndage for at indhente den tabte produktion.

Sevel Sud-fabrikken i Attesa, Italien, er den største varebilsfabrik i Europa. Her fremstiller Stellantis varebiler med Peugeot, Citroen og Fiat-logo. Mens Fiat Ducato bruger Multijet-motorer bygget i Italien, bruger Citroen Jumper og Peugeot Boxer-søstrene BlueHDi-motorer, der er produceret i Frankrig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilproduktion stopper midlertidig i Italien - mangler franske motorer


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler