Reklame:

Bilmærker stopper produktionen af elbiler for 2. måned i træk

For anden gang på bare to måneder skærer VAG-mærkerne Volkswagen og Cupra ned på antallet af elbiler. Audi skar i antallet af biler i sidste måned.

For anden gang på to måneder er Volkswagen og Cupra nødt til at skære ned i produktionen. I hvert fald når det kommer til elbiler.

Efterspørgslen er ganske enkelt for langt fra at værre den, Volkswagen-gruppen havde regnet med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i oktober gjorde Audi det samme og ned på antallet af Q4-modeller. Tilbage hos Volkswagen går man nu fra tre til to skiftehold på fabrikken i Zwickau, hvor ID.3 og Cupra Born bygges.

Det skriver flere tyske medier som Automotive News citerer.

LÆS OGSÅ: Derfor kan lovligt gaderæs sjældent lade sig gøre i Danmark

Volkswagen har ikke sagt, hvor mange biler man skærer fra i produktionen. Men mærket siger, at det nye træk sikrer, at ‘fabrikken kører effektivt – også i fremtiden’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bilkoncernen stoppede også produktionen af både ID.3 og Born i oktober. Nærmere bestemt fra 2. til 13. oktober. Produktionen på fabrikken i Dresden lå også stille mellem 2. og 16. oktober.

Samtidig stoppede Audi produktionen af Q4 e-tron og Q4 Sportback.

Fabrikken i Zwickau er VAG-gruppen i stand til at bygge 360.000 biler om året. Men sidste år blev der kun samlet 218.000 biler.

Reklameblok:


Den seneste udvikling får desuden konsekvenser for de ansatte på fabrikken. Volkswagen har meddelt, at mærket ikke vil kunne tilbyde fastansættelse til 269 løst ansatte.

Selv skyder mærket skylden på stigende konkurrence fra Kina og en generelt faldende efterspørgsel på elbiler.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?