Reklame:

Derfor kan lovligt gaderæs sjældent lade sig gøre i Danmark

Det er en simpel paragraf i loven, der sætter en stopper for det meste lovlige gaderæs i Danmark.

Det ulovlige gaderæs får i stadigt stigende grad konkurrence fra lovlige alternativer. Men de sidstnævnte har det svært.

Og det er faktisk på grund af lovgivningen. Det fortæller TV2 Øst i opslag på Facebook.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er nemlig kun tre til fire gange om året, de lovlige gaderæs overhovedet kan køres de forskellige steder rundt om i landet. Og det skyldes, at ræset ryger ind under en grænse for såkaldte ‘midlertidige begivenheder’.

Noget kommunen, hvis de vil og kan blive enige om, kan give tilladelse til. Skal der flere løb til – så som løb hver weekend fra maj til september – skal der en VVM-screening til.

LÆS OGSÅ: Danske mekanikere har fået nok: “Det er censur”

Det der også kaldes “vurderinger på virkninger af miljøet’. Og det koster ikke bare penge. Det tager også rigtig mange år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men det kan faktisk godt lade sig gøre at få flere end fem lovlige gaderæs stablet på benene om året. Hvis flere kommuner, der ligger i nærheden af hinanden, slog sig sammen om at støtte det lovlige gaderæs, ville flere løb kan enkelt kunne lade sig gøre.

Også uden at der skal laves VVM-undersøgelser først. Helt uden udvikling er det lovlige gaderæs da heller ikke. Senest har en kommune som Horsens sat en million kroner af i budgettet til at hjælpe den slags i gang. Læs mere her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?