Annonce:

Aspark SP600 er verdens hurtigste elbil – kører 438 km/t

Aspark SP600 siger dig måske ikke noget. Men det burde det. For bilen er vanvittigt hurtig. Tophastigheden på 438,7 km/t blev opnået i Tyskland.

Besøg vores annoncør:

Der findes ikke en hurtigere bil end Aspark SP600.

I hvert fald ikke, hvis den bil kun må køre på strøm. Verdens hurtigste elbil kommer nu fra Japan, selvom den faktisk har italienske rødder, da produktionen foregår i Torino.

Tophastigheden på 438,7 km/t blev opnået på testanlægget Papenburg i Tyskland. Og ikke nok med det. SP600, der fortsat er en prototype, har kørt hele 26 km/t hurtigere end Rimac Nevera.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Altså, den bil, der indtil denne uge officielt var verdens hurtigste elbil.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Bag rattet i SP600 sad racerkøreren Marc Basseng, der tidligere har vundet 24-timers løbet på den legendariske Nürburgring. Så han burde vide en ting eller ti om at køre hurtige biler.

Selve strækningen, der kaldes Papenburg, er 1,8 kilometer lang. Men det betyder ikke, at Aspark har bygget verdens hurtigste elbil. Altså officielt. For at den slags skal være ‘godkendt’ skal der registreres en gennemsnitshastighed. Altså frem og tilbage over den samme asfalt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Aspark har endnu ikke sagt noget om specifikationerne eller teknikken i SP600. Men vi ved, at der er tale om en videreudvikling af den tidligere Owl-model. En Hvadbil som har 2.000 hestekræfter.

Hvordan verdens hurtigste bil rent faktisk ser ud, er lidt mere kompliceret at svare på. For så skal vi også regne forbrændingsmotoren, serieproduktion og gennemsnitshastighed med.

Koenigsegg har dog kørt 447,19 km/t i snit i Agera RS. Bugatti har kørt 490 km/t men kun én vej. Og SSC måtte efter meget ballade erkende, at de ikke havde kørt over 482 km/t i bilen Tuatara. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler