Ærligt politi: Her holder vores fotovogne

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Det kan godt være, at én af Danmarks mest populære fartkontrol-app er lukket. Men i hvert fald én politikreds har ikke noget imod at fortælle om færdsels-arbejdet.

Om der har været fest rundt omkring i de forskellige politikredses vagtcentraler, da Saphe i slutningen af januar lukkede den populære app ‘fartkontrol.nu’, er svært at sige. Men én ting er sikkert – politiet hverken kan eller må modarbejde diverse fartkontrol-apps som stadig eksisterer.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Politiet om kontroversiel fartkontrol – “Det var kun en halv fejl”

De er helt lovlige at bruge i Danmark. Ligesom de såkaldte trafikalarmer i øvrigt er det. Om det er i erkendelse heraf, skal vi ikke kunne sige, men hos Nordsjællands Politi spiller man nu med meget åbne kort, når det kommer til fotovognenes placering. Det fortæller kredsen i et opslag på Facebook.

Hver søndag offentliggør politikredsen, hvor man har tænkt at placere de automatiske trafikkontroller. Altså fotovognene. Om det så gælder alle fartkontroller i kredsen hver uge, fortæller politiet ikke noget om.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

For Nordsjællands Politi er taktikken med at fortælle om fotovognenes placeirng helt ny. Man gør det for styrke trafiksikkerhed, lyder det i Facebook-opslaget.

Der er i uge 6 fartkontrol på følgende strækninger:
• Frederiksborgvej, Farum
• Sandholmgårdsvej, Allerød
• Amtsvejen, Halsnæs
• Niverød Kongevej, Fredensborg
• Hillerødmotorvejens Forlængelse, Hillerød

Her placerer Nordsjællands Politi fotovogne i uge 6: Altså 7. – 13. februar 2023. Grafik: Nordsjællands Politi

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk