Advarer bilister: Her duer p-skiven altså IKKE

Arkivfoto: presse-foto.dk

Regler er regler også for danske bilister i Tyskland, der måske tror, at deres p-skive er god nok i nabolandet.

Tyske veje, tyske regler. Og det faktisk helt ned i det små. For selvom du nogle steder må køre, så hurtigt din bil kan i Tyskland, skal landets regler stadig følges. Også når det kommer til parkering.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Blitzet med 196 km/t – havde lige fået kørekort og bilen

På offentlige parkeringspladser skal der således ligge en tysk parkeringsskive i forruden. Det, skriver TV2, gik op for mange danskere, der valfartede til julemarked i Flensborg i december sidste år. De tyske p-regler er dog ikke nye. Bystyret har længe bemærket, at den er ‘helt gal’ med p-skiverne i de danske biler.

– Vi oplever, at mange danskere ikke bruger de rigtige p-skiver, når de er på besøg i Flensborg. De risikerer derfor en p-bøde, siger Clemens Teschendorf, pressetalsmand for Flensborg, til TV2.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Kun én p-skive accepteres
Bystyret vil dog gerne give danske bilister en ‘rimelig chance’, før man begynder at udskrive p-afgifter. Pr. styk løber den slags op i 20 euro eller 150 danske kroner. Og det nytter ikke noget med den elektroniske p-skive. For den accepterer tyskerne heller ikke.

Kun p-skiver, der er godkendt af de tyske myndigheder, skal landets p-vagter rette sig efter. Herhjemme er det noget anderledes, hvor p-skiver fra udlandet er gangbare.

Løsningen for danske bilister? Ja, den er faktisk gratis. En godkendt, tysk p-skive kan hentes hos Region Sønderjylland-Schleswig i Padborg. På tankstationer syd for grænsen koster den 1 euro.

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk