Annonce:

5-cylindrede vildskab med Syncro-træk: Englands hurtigste Golf 3 har 675 hk

Santa Pod er altid god for noget spektakulært 402 meter-ræs – som denne Golf med Volvo T5-motor og 673 hk

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Så sent som i oktober 2017 kørte Joe Bristow med 611 hestekræfter på forhjulene i sin Golf Mk.III med femcylindrede Volvo T5-motor. Dengang blev den hurtigste tid på 402 meter Santa Pod-asfalt i England målt til 10.76 sekunder med en udgangshastighed på 216 kilometer i timen.

Vinterpausen har englænderen selvfølgelig brugt i garagen, hvor der er bygget Syncro-træk på den bagerste aksel, der er doneret fra en Audi S3. Under hjelmen er der skuet op for ladetrykket, så Garrett GT35-laderen nu snurrer med 2.2 bar. Det betyder 673 hestekræfter.

Joe Bristow kørte i 2017 med forhjulstræk, to bars ladetryk og ‘kun’ 611 hk – i 2018 hedder det 2.2 bar, Syncro-træk og 673 hk

Selv havde Bristow håbet på, at det ville bringe Golf’en ned omkring de ni sekunder. Men selv med en bedste tid på 10.34 sekunder ved GTI Spring Festival i marts kan han kalde bilen for Englands hurtigste Golf Mk.III.

Respekt! Med den fart, Joe Bristow har på, det varer nok ikke længe, før den gale Golf rammer de magiske 9 sekunder og 700-800 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

sk

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler