Reklame:

Volkswagen sagde “nej” til en Golf 5 med V10-motor og 500 hestekræfter

Der findes en kørende prototype som tager svimlende 8.200 omdrejninger.

Den femte generation af Volkswagens Golf var i produktion mellem august 2003 og sommeren 2008. Topmodellen – kaldet R32 – kilede VW ind i modelprogrammet i september 2005. Men ingeniørerne i Wolfsburg havde vildere planer.

R32’eren var (og er, red.) en 6-cylindret sag med dobbeltkoblingsgear, firehjulstræk og 250 hestekræfter. Og så kender du sikkert til den center-motoriserede GTI W12-650-koncept. Vildt, voldsomt og måske en smule useriøst.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men sådan forholdt det sig ikke ikke, da VW-folkene i 00’erne lagde en V10-motor ned i en Golf Mk. 5. Bilen havde, siger ophavsmanden til Audi TT RS, Marcos Marques, firehjulstræk ligesom R32’eren.

Efter 2 år og 2.000 beslaglæggelser – så mange biler har politiet snuppet i dit område

Og selvom Marcos Marques ikke var direkte involveret i projektet, mener han, at kollegerne i Wolfsburg faktisk var ret langt fremme med udviklingen, før cheferne øverst oppe fik sagt ‘nein danke’.

Motoren havde lige omkring 500 hestekræfter, og den snurrede helt til 8.200 omdrejninger i minuttet, husker Marcos Marques i et interview.

Reklameblok:
– Jeg både så og hørt den bil et par gange. Den var pænt vanvittig.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?