Vil undgå kineser-kontrol: Formel 1-boss køber mere af Aston Martin

Volvos ejer vil have en større bid af Aston Martin, men det vil chefen for det hele i Gaydon ikke tillade. 

Hvis det stod til kinesiske Geely, ejede man i dag en langt større del af Aston Martin. Men den idé bryder en sammenslutning af private investorer sig ikke om. I spidsen for den sammenslutning står den canadiske milliardær Lawrence Stroll.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Han er også bestyrelsesformand i Aston Martin og mærkets største private aktionær. Sammen med en række øvrige aktionærer har Stroll nu hævet sin andel af aktier i bilmærket til 29,28 procent. Den højeste procentdel, der må ejes, førend Stroll og Co. skal tilbyde alle andre aktionærer en såkaldt ‘buy out’. Altså at blive købt ud af virksomheden.

At Stroll nu øger sin aktiepost i Aston Martin, ses som et modtræk til et kinesisk fremstød, hvor Geely – der bl.a. ejer Volvo – vil sætte sig på en større del af det engelske mærke. Faktisk har kineserne allerede lagt et bud på 1,3 mia. engelske pund for Aston Martin.

Det blev dog lige så hurtigt afvist Stroll og de andre aktionærer. Lawrence Stroll kaldte ligefrem kinesernes bud et forsøg på at købe ‘alt for billigt’. Som det er nu, må Geely derfor nøjes med 7,6 procent af Aston Martin.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk