Reklame:

Vidste du det? Her ender mange gamle politibiler

Alt har en ende. Også livet for politibiler. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de hugges op.

Faktisk får en del af bilerne nyt liv som museumsgenstande i Ringsted på politihistorisk samling.

Samlingen er Danmarks største. I hvert fald på private hænder. Og når bilerne udgør en del af samlingen, gør de bl.a. ‘tjeneste’ på danske filmset.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Stedet åbnede for offentligheden i sommeren 2022, og der er lidt af hvert for de nysgerrige sjæle. Her er alt fra 90’ernes Volvoer til de mere moderne Passater og Mondeoer. Og noget der er endnu ældre.

På åbningsdagen sidste sommer havde i hvert fald én Volkswagen Transporter, som svensk polis har benyttet sig af, sneget sig med.

LÆS OGSÅ: Hun fik bøde for ‘lille’ fejl – nu er den på mystisk vis annulleret

Mange af biler, som politiet benytter sig af, kan sagtens købes af Hr. og Fru Danmark. Selvfølgelig ikke med helt det samme udstyr. Men i udgangspunktet er det samme biler. Biler som politiet har i såkaldte ‘rammeaftaler’ for syv år ad gangen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Sidste år blev det eksempelvis besluttet at fortsætte med Volkswagen Passat Variant. Omvendt blev det også bekræftet, at Rigspolitiet ‘skrotter’ Volkswagen Touran. Det for til gengæld at kunne gøre plads til en ‘lidt’ anden type bil i politiets flåde. Læs den historie her.

Arkivfoto: presse-fotos.dk
Arkivfoto: presse-fotos.dk
Arkivfoto: presse-fotos.dk

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?