Slut med denne Volkswagen – her politiets nye biler

Foto: Politi.dk/presse

Politiet går fra MPV til SUV, når det bliver et farvel til Volkswagen Touran. 

Over for Bilbasen bekræfter Rigspolitiet, at en ny bilproducent har vundet udbudet på store patruljevogne. Og det er ikke Volkswagen. Altså bliver det et farvel til MPV’en Touran.

Efter at hundeførerne i politiet har fået nye biler i form af Volvo V90, og MC-betjentene skal køre Ducati, er det blevet tid til endnu en udskiftning i politiets vognpark. For mens Volkswagen stadig skal levere Passat Variant til politiet, skal der nu også være plads til Mercedes GLB hos etaten.

Det er Rigspolitiet, der står for indkøbene af de nye Mercedes’er. Men ude i landets 14 politikredse bestemmer de selv, hvilke biler de vil have holdende. Hvad politiet skal give for Mercedes GLB-modellerne, er ikke kommet frem. Men gennem et offentligt udbud har der næppe været et billigere alternativ.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Mercedes’en er et halvt sekund hurtigere fra 0 til 100 km/t end den nuværende Touran. Til gengæld mister politiet noget plads i bagagerummet. 63 liter for at være helt præcis.

Denne Mercer var for lille
Mercedes’en har faktisk en lavere beskatningsværdi end Volkswagen Touran sådan rent firmabils-mæssigt. Og hvis prisen selvfølgelig er den samme, som hr. og fru Danmark skal give. Politiet er en del af staten, og staten betaler selvfølgelig ikke afgift til sig selv.

Ses vi til Auto Show?


Det er ikke første gang, politiet kører Mercedes. I 2013 vandt Mercedes et andet udbud. Dengang med C-Klassen. Men betjentene, som skulle køre bilen, brød sig ikke om den. Modellen var for lille, lød kritikken. Blandt andet havde betjentene svært ved at være i C-klassen uden at smide en del af uniformen.

Om politiet så har lært lektien fra dengang, må tiden vise. Politiet på Grønland kører i øvrigt også rundt i SUV’er. Her er Toyota Land Cruiser det foretrukne. Det gælder i øvrigt også på Fanø.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Mercedes/PR
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk