Video: Hurtigere end Aventador SV – 600 hk Subaru sætter vild ‘Ringen’-rekord


Hurtigste firedørsbil rundt på ‘Ringen’ er en Subaru – kun 0,5 sekund langsommere end Porsche 918 og bil-længder vildere end Aventador SV

Subaru WRX STI Type RA NBR er ikke alene den bil, hvis navn har flest endelser i hele den automobile navngivnings-historie, Subi’en er også den hurtigste firedørs vogn rundt på Nürburgring, nogensinde!

Og i omgangstidernes verden siger det ikke så lidt. Faktisk er det en pæn vild præstation. 6 minutter og 57,5 sekunder er lige præcis et halvt sekund langsommere end den frygtindgydende hyperbil Porsche 918. Supertyskeren har ved hjælp af en benzin-V8’er og to elektriske motorer 887 heste. RA NBR må tage til takke med 600 hypper.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Til gengæld kører Subaru’en snildt fra den italienske vanvidsskabning Lamborghini Aventador SV. Top-tyren fra Sant’ Agata kan nemlig ‘kun’ præstere en omgangstid, der siger 6 minutter og 59 sekunder.

Tror du ikke på det? Der er videodokumentation for samtlige kilometer, den hidsige japaner fik tilbagelagt i et rasende tempo. Og fordi WRX STI Type RA NBR er en hårdkogt racerbil kan du høre hver en lyd fra den hårdpumpede 2-liters bokser og gearkassen for den sags skyld.

Type RA i det absurd lange modelnavn står iøvrigt for ‘Record Attempt’ (rekordforsøg, red.) Og det må man sige, at japanerne formådede til fulde.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Tilbage er der bare at se, om Subarus kunder kan leve med gadeudgaven, der må nøjes med 310 hk.

OG LAD OS SÅ FÅ SET DEN VIDEO 

 

 

 

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk