Reklame:

VIDEO: Bilerne blev godkendt i torsdags – fredag skabte de panik og kaos på vejene

Torsdag i sidste uge stemte et flertal i Californien for selvekørende bilers tilstedeværelse på vejene – dagen efter skabte de problemer og panik på vejene.  

Det kører ikke i Californien. I hvert fald ikke for de selvkørende taxaer i byen San Francisco.

Heller ikke om et politisk flertal torsdag i sidste uge gav dem lov til at bevæge sig rundt i trafikken 24 timer i døgnet. Og det på alle ugens dage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Allerede dagen efter, altså i fredags, skabte de problemramte robottaxaer nemlig store trafikale problemer i byen.

Lokale medier kan fortælle, at op til 10 vildfarende af de såkaldte Cruise-køretøjer skabte trafikpropper i op til 15 minutter.

LÆS OGSÅ: Christian får ikke 25 år gamle veteranbiler – borgerforslag falder til jorden

Det var tilsyneladende et sammenfald af flere fejl, der fik bilerne til at stoppe helt op på både Vallejo Street samt Grant- og Columbus Avenue.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Firmaet bag bilerne var hurtige til at reagere. I hvert fald på Twitter, hvor man gav ‘forstyrrelser i det trådløse net’ skylden.

De trafikpropper, som de selvkørende taxaer skabte, medførte ingen skader eller trafikulykker. Men en politiker i San Francisco har allerede kaldt den slags fejl for farlige.

– Der var tale om en total nedsmeltning. Det beviser bare, at styret i San Francisco tog fejl, siger Aaron Peskin til NBC Bay Area med reference til beslutningen om at tillade bilerne at køre rundt 24 timer i døgnet.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?