Reklame:

Verdens hurtigste Mitsubishi Galant søger ny ejer – “Den har 909 hestekræfter”

Hvis du altid har drømt om en hurtig japaner, er det måske nu, du skal slå til. En ikke helt almindelig Galant VR 4 leder nemlig efter et nyt hjem. 

Indrømmet, vi kan godt lide hestekræfter. Og helst så mange som ocmuligt af dem. Af samme grund kan denne meget gule Mitsubishi Galant VR 4 ikke undgå at friste på redaktionen.

For selvom det slet ikke ser sådan ud – faktisk ser den 31 år gamle japaner mere anonym ud end så meget andet – gemmer det diskrete ydre på svimlende 909 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Nej, det er ikke en slåfejl. Der er virkelig 909 hestekræfter at komme efter i denne raket fra 1992.

Bilen tilbragte de første 8 år af tilværelsen som enhver anden gadebil. Men i 2000 gave nogen pokker i regler og gik amok. Mellem 2006 og 2009 blev den brugt som missil på Bonneville Salt Flats i USA, der er kendt for at tiltrække folk med hang til hastighedsrekorder.

LÆS OGSÅ: Nu rammes ALLE veteranbiler – vægtafgiften stiger voldsomt meget

Mitsubishien her har da også en verificeret topfart på vanvittige 360 km/t. Og det er der ikke pillet ved, siden det blev slået fast i 2009.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Under hjelmen finder vi en 2-liters, firecylindrede benziner med gigantisk Garrett-turbolader, der arbejder med 3,47 bars tryk.

De sidste år har japaneren dog tilbragt indendørs hos en forhandler i Californien. Men nu skal den vanvittige vogn altså videre.

Pris? 29,999 dollar. Det betyder, at du skal i banken og veksle godt 208.000, når vi tager udgangspunkt i den dagsaktuelle vekselkurs.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?