Reklame:

Tuner skider på de miljøbevidste – bygger ond diesel-BMW

For ikke ret mange år siden skulle og ville alle have en dieselbil. Det billede er i dag fuldstændig vendt og dieselbiler er røget i skammekrogen. Bare ikke hos Manhart.

Det er kun gået en vej med salget af dieselbiler i Europa de seneste par år. Nemlig nedad. Men det blæser den tyske tuner Manhart højt og flot på.

Tilbage i juli præsenterede tuneren en peppet BMW M340d. Under hjelmen på sådan en ligger der en tre-liters rækkesekser. Og selv fra fabrikken er den med sine 335 hestekræfter og 700 Nm mere end frisk nok til de fleste.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men mere vil have mere. Og det vil Manhart. Det er dog holdt forholdsvis beskeden, når man tager i betragtning, hvad tuneren ellers står bag af projekter.

Helt konkret har Manhart fundet i alt 380 hestekræfter og 770 Nm i dieselkværnen. Men det er faktisk nok til at sætte selveste Alpina på plads.

LÆS OGSÅ: Regeringen lover bilister 500 millioner kroner

Nichemærket, som også har en diesel-3’er på programmet, nøjes med 350 hestekræfter og 730 Nm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Apropos diesel skal danske bilister dog vende sig til, at det snart bliver markant dyrere at tanke. Allerede den 1. januar 2025 hæver regeringen nemlig brændstofafgiften. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?