Annonce:

Tre faldgrupper du skal være opmærksom på ved flexleasing!

car_leasing

Denne artikel er bragt i samarbejde med www.leasingoffer.dk

Flexleasing kan i mange tilfælde give store besparelser – her er det, du skal være opmærksom på

Flexleasing kan i mange tilfælde give store besparelser, hvilke skyldes, at du ikke skal betale den fulde registreringsafgift på bilen. Med flexleasing skal du betale registreringsafgiften i månedlig rater i leasingperioden.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ved flexleasing er der tre forskellige afgiftssatser. Hvilke afgiftssats bilen skal takseres efter, er afhængig af bilens alder. Hvis bilen er imellem 0-3 måneder, er satsen to procent. Hvis bilen er mellem 3-36 måneder, så er satsen én procent. Og hvis bilen er over 36 måneder, så er satsen 0,5%.

Selv om leasingmarkedet er blevet mere gennemskueligt de senere år, er der stadig nogle faldgrupper, du skal være opmærksom på, når du benytter flexleasing til at få en bil. Der er tre faldgrupper, du specielt skal være opmærksom på. Disse vil blive uddybet i nedenstående afsnit.

ER RESTVÆRDIEN REALISTISK?
Ved flexleasing skal du som leasingtager være opmærksom på restværdien på bilen ved endt leasingperioden. Restværdien er den pris, bilen skal sælges ved endt leasingperiode. Og hvis restværdien i leasingkontrakten står til f.eks. 300.000 kr., og markedsprisen kun er 250.000 kr., så vil leasingtager få en efterregning på 50.000 kr.

Det kan være svært at gennemskue, hvad der er en realistisk restværdi på bilen ude i fremtiden. Ved flexleasing skal du udover at være opmærksom på den månedlig ydelse og engangsydelse også være opmærksom på, om restværdien er realistisk. Nogle leasingselskaber tilbyder dog at garantere for restværdien, så du slipper for den bekymring. Du skal dog være opmærksom på, at engangsydelsen typisk bruges til at nedskrives bilens restværdi straks.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

ANVISNING AF TREDJEPART EFTER ENDT LEASINGPERIODE
Når en leasingperiode er slut, skal du som leasingtager i udgangspunktet selv sørge for at anvise en tredje part til bilen ved flexleasing. I nogle tilfælde kan det være svært at sælge bilen til en køber i Danmark, fordi bilen er uden afgift.

Så i de fleste tilfælde bliver bilen solgt til udlandet eller til en bilforhandler, der har til hensigt at lease bilen igen uden afgift.

Nogle leasingselskaber tilbyder at overtage bilen efter leasingperioden til den aftalte restværdi. Du slipper dermed for bekymringerne om selv at skulle anvise bilen til en tredje part.

PAS PÅ: DE UFORUDSET UDGIFTER
En flexleasing-aftale dækker i udgangspunktet ikke reparationer, service og andre udgifter. Disse udgifter er alle nogle, leasingtager selv skal betale, hvis der er behov for dette.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hvis uheldet skulle være ude, og bilen f.eks. skal have en helt ny motor, hvilket kan blive dyrt, så er det leasingtager selv, der skal betale for en helt ny motor til bilen. Der er nogle leasingselskaber der tilbyder, at afholde alle udgifter til reparationer, service osv. hvis dette ønskes for en ekstra månedlig ydelse.

STYR PÅ DET? SÅ ER DER MANGE PENGE AT SPARE
Hvis du har styr på disse tre forhold, der er nævnt i denne artikel, så kan der være enormt mange penge at spare ved at flexlease en bil. Især til dyrere biler i prisklassen fra 400.000 kr. og derover er flexleasing i langt de flest tilfælde klart den billigste måde at anskaffe bilen på.

Men det kræver, du har styr på de tre forhold, der er nævnt i denne artikel. Alle tre forhold kan du ved de fleste leasingselskaber betale dig fra, så du slipper for disse bekymringer.

Ønsker du at vide mere om flexleasing eller søge flexleasing-aftaler fra forskellige leasingselskaber på ét sted, kan du gøre det her!

 

 

Annonce:Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler