Annonce:

Toyota tester ammoniak-motor med 90 procent mindre CO2

Toyota og kinesiske GAC leder efter måder at holde forbrændingsmotoren i live på. En løsning kan være ammoniak.

Besøg vores annoncør:

Som Boosted til har fortalt, er motoren, der forbrænder ammoniak under udvikling. Der er tale om en firecylindret sag, der kan blive et alternativ til forbrændingen af brint.

I hvert fald hævder Toyotas kinesiske samarbejdspartner, GAC, at man har løst ammoniakens største udfordring. Nemlig at voldsomt meget energi går til spilde.

– Vi har løst udfordringen med, at ammoniak er svært at forbrænde hurtigt og dermed bruge som brændstof i personbiler, siger Qi Hongzhong, der er ingeniør i GAC’s udviklingsafdeling, til engelske Autocar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Motoren blev allerede vist frem på en en messe i den kinesiske by Guangzhou sidste år. Ifølge GAC yder den 2-liters motor 163 hestekræfter.

LÆS OGSÅ: Selskab bag dansk bilforretning fyrer 250 folk

Spørgsmålet er nu, om teknologien er kommercielt bæredygtig. Men det mener kineserne faktisk allerede. Omvendt spiller Toyota på flere heste.

Japanerne har sammen med Subaru og Mazda lovet at kaste et anseeligt milliard-beløb i udviklingen af forbrændingsmotoren på et generelt plan. Det betyder bl.a., at Mazda puster mere liv i wankelmotoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Af en pressemeddelelse fremgår det endda, at Mazda ikke kan afvise, at den nye udvikling af wankelmotoren fører til en eller flere sportsvogne. Læs mere om det her.

Noget andet er selve forbrændingsmotorens skæbne. For måske har Toyota slet ikke så travlt med at forske i alternativer til bio- og syntetisk brændstof.

Hollandske Pieter Nota, der indtil sidste år var en del af BMW’s bestyrelse, forventer, at styret i Bruxelles allerede inden for 2 år ændrer holdning til det nuværende forbud mod forbrændingsmotoren fra 2035.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– En ny EU-kommission vil, formoder jeg i hvert fald, tage stilling til en udsættelse eller justering af forbuddet senest 2026. Det er bare uundgåeligt, tror jeg, siger han i podcasten National Auto Show.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler