Annonce:

Toyota taget i grov løgn – slipper med bøde på 408 millioner kr.

Toyota må nu betale for, at mærket i flere tilfælde har løjet over for både kunder og kreditfirmaer.

Besøg vores annoncør:

Datterselskabet Toyota Motor Credit koster nu moderselskabet Toyota i USA en gigantisk bøde.

Bøden er en del af et forlig, så Toyota undgår at blive trukket igennem en retssag. Til gengæld skal Toyota betale 60 millioner dollar svarende til 408 millioner kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bøden skal betales, fordi Toyota Motor Credit stik mod reglerne fortalte sine kunder, at de ikke kunne fravælge en vis mængde ekstra service i forbindelse med finansering af en ny bil.

LÆS OGSÅ: Tesla vil lægge vinduesviskerne bag betalingsmur

Toyotas praksis er ikke bare ulovlig, den er også i flere tilfælde siden 2016 gået udover bilisternes kreditværdighed. Bl.a. fordi de månedlige afdrag blev holdt kunstigt højt oppe.

Af forliget fremgår det, at Toyota tvang sine amerikanske kunder til at vælge produkter, der typisk gjorde billån mellem 750 og 2.500 dollar dyrere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bl.a. fordi Toyota ville have betaling for en beskyttelse, hvis bilen kom til skade eller blev stjålet. I mange tilfælde sikrede Toyota sig også ulovligt mod at bilisterne kom til skade eller døde.

Tusindvis af bilister har også klaget over, at Toyota fortalte kreditvurderings-firmaer direkte løgne. Så som at bilister med billån hos mærket ikke kunne betale til tiden.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler