Annonce:

Toyota genvælger elbil-skeptiker som bestyrelsesformand

Akio Toyoda har længe holdt fast i, at elbiler med ledning ikke er den eneste løsning. Nu er han genvalgt som Toyotas bestyrelsesformand.

Besøg vores annoncør:

Han har både været administrerende direktør og bestyrelsesformand. Og nu forbliver Akio Toyoda i den sidstnævnte stol lidt længere.

Toyota har nemlig genvalgt Toyoda, der er barnebarn af bilmærkets grundlægger Kiichiro Toyoda, som bestyrelsesformand.

Det oplyser bilmærket selv i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Disse biler skrotter danskerne flest af lige nu

– Hvis vi ikke ved, hvad det rigtige svar er, kan vi starte med at gøre det, vi synes er bedst, sagde Akio Toyoda ifølge AP News om sin åbne tilgang til, hvad biler skal køre på i fremtiden.

Ved tidligere lejligheder har Aiko Toyoda holdt fast i samme filosofi. Japaneren, der i dag er 68 år, har bl.a. sagt, at elbilen ikke sætter sig på mere end 30 procent af bilmarkedet globalt set.

Toyoda mener heller ikke, at det er forbrændingsmotoren, der er fjenden. Derimod kan den CO2, motortypen udleder, bekæmpes på andre måder, end det forbud som EU vil have igennem i 2035.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Akio Toyoda gik dog ikke helt fri for kritik på generalforsamlingen, hvor han blev genvalgt. Bl.a. opfordrede aktionæren Deutsche Börse Group til at stemme imod Toyoda, fordi han spiller en rolle i den seneste skandale, hvor Toyota har erkendt svindel med en række biler. Læs mere om det her.

På generalforsamlingen måtte både bestyrelsesformanden og den administrerende direktør Koji Sato undskylde for svindlen. Men det rokkede altså ikke ved genvalget.

I 2023 blev Toyoda i øvrigt genvalgt til den samme post med 85 procent af stemmerne. Det var dog et fald fra de 96 procents opbakning, han fik i 2022. Årets stemmeprocent er endnu ikke opgjort.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler