Annonce:

Stellantis vil bygge flere hybridbiler – 30 modeller er klar

Stellantis-koncernen, der tæller mærker som Opel, Citroen, Jeep og Alfa Romeo, vil bygge endnu flere hybridbiler. 30 modeller er allerede klar.

Besøg vores annoncør:

Inden udgangen af 2024 vil Stellantis-koncernen, der tæller Opel, Citroen, Jeep, Chrysler og Alfa Romeo, have 30 hybridbiler kørende.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Det er især efterspørgslen på hybridbiler i Europa, der driver den udvikling. Alene i år har Stellantis solgt 41 procent flere hybridbiler, når man sammenligner med samme periode sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Stellantis forventer, at salget af hybridbilerne kun vil stige yderligere på tværs af koncernens 14 bilmærker. Koncernen oplyser, at mere end 70 procent af dens europæiske fabrikker allerede bygger hybridbiler.

LÆS OGSÅ: Kørekort lød forkert – bilist står til 2 års fængsel

Og faktisk går det så godt for hybridbilerne, at de i hvert fald hos et bilmærke – nemlig Fiat – overhaler elbilerne. Italienerne kan ikke rigtig få gang i salget af den elektriske Fiat 500e.

Af samme grund har Stellantis besluttet at bygge samlebåndet om, så det fra 2026 også kan bygge hybridudgaver af bilen. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hybriderne er dog ikke det eneste, Stellantis satser på. Noget mere risikabelt forsøger koncernen sig også med hybridbilerne. Især i varevogne. Produktionen skal i gang allerede i år.

Tilbage ved elbilerne har Stellantis på den anden side truet med at trække sig helt fra England, hvis ikke den engelske regering smider penge efter udviklingen af biltypen. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler