Reklame:

Skandale hos bilmærke: Ansatte kigger med i bilejers “nøgenvideo”

Lige nu er noget af en skandale under opsejling hos Tesla, som ellers har påstået ikke at kigge med i den slags videoer.

Tesla har før forsikret sin kunder, om at kameraerne – som de enkelte biler er udstyret med – kun bruges til én ting. Nemlig at styre. Men sådan tyder meget på, at det nu alligevel ikke forholder sig.

Torsdag i denne uge kunne nyhedsbureauet Reuters afsløre, at Tesla-ansatte har delt videoer af uheld og andre ‘bemærkelsesværdige’ hændelser i mærkets biler med hinanden via interne beskeder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Samme medie skriver, at en Tesla-ejer i Californien på den baggrund har valgt at sagsøge mærket. Det skete fredag. Tesla-ejeren mener, at mærkets ansatte har krænket privatlivets fred.

Det er bl.a. kommet frem, hvordan de ansatte har delt en video, hvor en Tesla-ejer kommer gående splitternøgen mod sin bil, med hinanden. En anden video viser, hvordan en Tesla rammer et barn på en cykel. Barnet sender efterfølgende på noget af en flyvetur. Oplysningerne har Reuters fra ni tidligere Tesla-medarbejdere.

Politiet dukkede op til biltræf – så blev 20 biler beslaglagt

De tidligere ansatte har også fortalt, at de kunne se, hvor videoerne kom fra. Det er ellers i imod Teslas privatlivspolitik, at videoerne fra bilernes kameraer indeholder oplysninger om den slags.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?