Se videoen: Seat Cordoba WRC er et monster med 4×4 og 500 hk

I 1997 stillede Seat op i WRC med deres sedan, Cordoba. I dag lever den 500 hestes firehjulstrækker stadig det vilde liv – men du husker den næppe.

Reklameblok:Der skulle nogle heftige modificeringer til i den VW Polo-baserede Seat Cordoba, før spanierne kunne stille start i World Rally Championship – men det lykkedes i 1997.

Cordoba WRC var og er et firehjulstrukket, 500 hestekræfter stærkt monster med muskler fra en turboladet rækkefire-motor tilsat nogle ret så avanceret differentialer.

LÆS OGSÅ: GAL M3-DRIFTER MED V10-MOTOR LYDER SOM F1-RACER

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Det lyder som en vinderkombination, det var det bare ikke. Cordoba’en formåede aldrig at køre mere end nogle tredjepladser hjem som bedste resultat i de løb, som bilen overhovedet gennemførte. Den spansk-tyske teknik havde det nemlig lidt svært med at stå hele WRC-distancen.

Seat trak Cordoba’en ud af WRC i 2000, da havde bilen kun tre podiumplaceringer at ‘prale med’. Men som det er med de fleste biler, bliver Cordoba WRC mere interessant med alderen. Og den lever faktisk endnu. Som i videoen herunder hvor bilen angriber de spanske bjergtinder i blæret stil.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk