Se videoen: Seat Cordoba WRC er et monster med 4×4 og 500 hk


I 1997 stillede Seat op i WRC med deres sedan, Cordoba. I dag lever den 500 hestes firehjulstrækker stadig det vilde liv – men du husker den næppe.

Der skulle nogle heftige modificeringer til i den VW Polo-baserede Seat Cordoba, før spanierne kunne stille start i World Rally Championship – men det lykkedes i 1997.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Cordoba WRC var og er et firehjulstrukket, 500 hestekræfter stærkt monster med muskler fra en turboladet rækkefire-motor tilsat nogle ret så avanceret differentialer.

LÆS OGSÅ: GAL M3-DRIFTER MED V10-MOTOR LYDER SOM F1-RACER

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det lyder som en vinderkombination, det var det bare ikke. Cordoba’en formåede aldrig at køre mere end nogle tredjepladser hjem som bedste resultat i de løb, som bilen overhovedet gennemførte. Den spansk-tyske teknik havde det nemlig lidt svært med at stå hele WRC-distancen.

Seat trak Cordoba’en ud af WRC i 2000, da havde bilen kun tre podiumplaceringer at ‘prale med’. Men som det er med de fleste biler, bliver Cordoba WRC mere interessant med alderen. Og den lever faktisk endnu. Som i videoen herunder hvor bilen angriber de spanske bjergtinder i blæret stil.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk